Hemlagade hamburgare.
Nämen titta - jag har fotat nåt! Och redigerat! Och och och laddat upp i bloggen! Största kraftansträngningen på länge hörrni.
Jeppe och jag har börjat slökolla lite mer på tv på sistone, vilket gör att vi då och då hamnar framför nåt matlagningsprogram. Igår råkade vi på en tv-kock som svängde ihop ett gäng minihamburgare som aptitretare och inspirationen bara flödade. Vi körde dock på en lite mer normalstor variant med klyftisar och coleslaw därtill.

Brödet bakade jag idag när jag kom hem från skolan, det tog kanske två timmar och var inte det minsta svårt. Här hittar ni recept. Rosta brödhalvorna i en torr stekpanna innan uppläggning, så får de en snygg kant.

Jag formade biffar av köttfärsen, plattade till och stekte med lite salt och peppar på hög värme. Lägg på cheddarosten just innan de är klara så smälter den av värmen.
Burgare går naturligtvis att göra vegetariska också (till exempel med chevre eller bönbiffar), men vi valde att lyxa till det med blandfärs den här gången (nötfärs funkar nog ännu bättre, då behöver de inte vara genomstekta). Kött kan smaka så otroligt gott när en inte äter det så ofta.

Vi smörstekte lök också och toppade med. Goooott!

En helt okej tisdagsmiddag.

